Muziek

Muzikaal-energetische begeleiding

Naast mijn werkzaamheden als uitvoerend en docerend musicus verken ik steeds meer het gebied tussen trainen/coachen en muziek. Een boeiende verkenningstocht die naast het begeleiden van retraites en intensives resulteert in mijn werk als muzikaal-energetisch begeleider, waarin ik trainers en coaches in hun trainingen muzikaal en energetisch ondersteun. Mijn begeleiding zorgt dan voor de bedding waarin het effect van de training zich optimaal kan ontvouwen.

Muziek verbindt, laat je uit je hoofd komen, je emoties voelen en versterkt je ontvankelijkheid. Daarvoor zet ik mijn kwaliteiten als muzikant in. Mijn vaardigheiden als trainer laten mij zien wanneer het tijd is om een interventie in te zetten.

Als trainer/coach heb je vaak meerdere petten op: je gaat het contact met de deelnemers aan, je hebt een programma dat je kwijt wil en je wil dit alles in een bepaald tijdsbestek voor elkaar krijgen zonder daarbij het contact met de groep verliezen. Hierin neem ik een ondersteunende rol in, door bv. een muziekje in te zetten op het moment dat het tijd is om een onderdeel af te sluiten en door te gaan naar het volgende. Ook kun je denken aan het inzetten van muzikale interventies rondom kennismaking & afscheid of aan het ophalen van de resultaten van een training en het schrijven van een bijpassend liedje op maat, samen met de deelnemers.

Tijdbewaking, geleide meditaties, energizer’s, (mantra’s) zingen, jamsessies, momenten van stilte (in de stilte ontstaat de muziek…!) en lichaamswerk horen bij mijn gereedschapskist als muzikaal energetisch begeleider.

Mijn hoofdinstrument is weliswaar de gitaar, en die neem ik zeker mee, maar tijdens mijn begeleiding maak ik ook vaak gebruik van verschillende andere instrumenten.
Alles wat klank maakt is welkom.

Juist bij ‘moeilijke’ of nieuw samengestelde teams kan muziek het ijs breken, voor verbinding zorgen en de bedding creëren voor een succesvolle training.

Werkwijze

Vooraf aan de training maken wij een afspraak waarin wij het doel, de opbouw en het draaiboek van de training en mijn rol daarin doornemen. Soms begeleid ik uitsluitend met muziek, soms ligt er meer nadruk op mijn rol als tijd- en energiebewaarder. Graag hoor ik ook wat je valkuilen als trainer zijn (bv. ‘ik ben nooit op tijd klaar’…), dan kan ik daar in mijn begeleiding op inspelen. Hoezeer ik mij tijdens een training laat leiden door het moment hangt af van mijn rol. Tijdens de training vertrouw ik voor een groot deel op mijn intuitie, de voeding van het overleg trilt dan als het ware mee, en stem ik energetisch af op zowel de trainer, het programma als de deelnemers.

Anderen over mij

“Wat je komt brengen met wie je bent en met je muziek:
Je muziek versterkt de energetische bedding om te werken als groep.
De resonantie van de muziek speelt in op de hersengolven en helpt om deze te verlagen en te vertragen.
Het helpt mij (als trainer) en mogelijk anderen om te verstillen en sneller contact te maken met mijn eigen hartenergie.

Wat het ondersteunt:
Muziek afgestemd op het onderwerp versterkt de boodschap. Het verbindt geesten en maakt mensen zachter en ontvankelijker.
En het zorgt voor plezier!!!
Het nodigt ongevraagd uit tot meer samendoen.”

Frank M. Pronk
Organisatie Ontwikkeling
www.conscious-creation.eu
www.holdingspace.eu

“Voor mij voelt de muziek ondersteunend in het proces van eenieder. Muziek verzacht, draagt de emoties en geeft kracht als het nodig is. Je muziek komt altijd op het juiste moment…
Het verstilt de groep als het nodig is, zodat flow voelbaar wordt en woorden niet nodig zijn omdat er muziek is. De muziek draagt eenieder en versterkt het proces, fijn om jou erbij te hebben.”

Anoeshka van den Brink
Manager Bedrijfsvoering bij Triora BV
https://triora.nl/team/anoeshka-van-den-brink

“Niets aan toe te voegen!!”

Joke van Ijzeren
Gespecialiseerd in veranderkunde
www.depraktijkvan.nl
www.wisdomwhisperers.net

Nieuwsgierig geworden? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsafspraak om over een mogelijke samenwerking te sparren, van harte welkom!

Terug naar boven.


Uitvoerend musicus

Naast mijn werkzaamheden als freelance musicus speel ik op dit moment in de volgende bands:

De Konrad Koselleck Big Band

 • ‘We’ll Meet Again’, Konrad Koselleck Big Band feat. Ellen ten Damme:
 • Voor meer info over de band check de website!

Het Kai von Rosenberg Trio

 

 

 

 

 

Eduardo Blanco – trompet
Rico de Jeer – contrabas
Kai von Rosenberg – gitaar

‘Sfeervol, bluesy, speels en onbevangen’ zijn woorden die bij onze muziek passen. We spelen eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazz standards en eigen composities. Improvisatie en interactie spelen daarbij een centrale rol. We houden van de akoestische sound van een trio zonder drums. Samen gaan we op muzikaal avontuur, verbonden met elkaar en afgestemd op het publiek.

We zijn te boeken voor (huiskamer-) concerten en leuke (! ;)) feestelijke gelegenheden. Voor meer info, overleg over de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte kun je contact met mij opnemen, van harte welkom!

Terug naar boven.


Gitaarlessen

Ik geef gitaarlessen aan (jong-) volwassene, aan beginners, (ver-) gevorderden en aan gitaristen (in wording) die zich willen voorbereiden op een toelatingsexamen conservatorium jazz/lichte muziek of gewoon lekker een liedje willen leren spelen.

Je kunt bij mij terecht voor gitaarlessen in de stijlen jazz, blues, rock en pop.

Praktische informatie:

 • Je kunt kiezen voor een les van 50 of 30 minuten
 • De lessen kunnen individueel, als duoles of trio-les gegeven worden
 • De lessen kunnen wekelijks, 2-wekelijks of telkens of afspraak gegeven worden

Prijzen:

 • 50 min individueel          €40
 • 50 min duoles                  €50
 • 50 min trio-les                  €60
 • 30 min individueel          €25
 • 30 min duoles                  €30
 • 50 min individueel voorbereiding toelatingsexamen   €50
 • Voor leerlingen ouder dan 21 jaar zijn bovengenoemde prijzen exclusief 21% BTW

Maak nu een afspraak voor een gratis proefles van 30 min!

Heb je vragen over de lessen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Terug naar boven.