Muziek/Theater

Muzikaal-energetische begeleiding

Naast mijn werkzaamheden als uitvoerend en docerend musicus verken ik steeds meer het gebied tussen trainen/coachen en muziek. Een boeiende verkenningstocht die naast het begeleiden van retraites en intensives resulteert in mijn werk als muzikaal-energetisch begeleider, waarin ik trainers en coaches in hun trainingen muzikaal en energetisch ondersteun. Mijn begeleiding zorgt dan voor de bedding waarin het effect van de training zich optimaal kan ontvouwen.

Muziek verbindt, laat je uit je hoofd komen, je emoties voelen en versterkt je ontvankelijkheid. Daarvoor zet ik mijn kwaliteiten als muzikant in. Mijn vaardigheiden als trainer laten mij zien wanneer het tijd is om een interventie in te zetten.

Als trainer/coach heb je vaak meerdere petten op: je gaat het contact met de deelnemers aan, je hebt een programma dat je kwijt wil en je wil dit alles in een bepaald tijdsbestek voor elkaar krijgen zonder daarbij het contact met de groep verliezen. Hierin neem ik een ondersteunende rol in, door bv. een muziekje in te zetten op het moment dat het tijd is om een onderdeel af te sluiten en door te gaan naar het volgende. Ook kun je denken aan het inzetten van muzikale interventies rondom kennismaking & afscheid of aan het ophalen van de resultaten van een training en het schrijven van een bijpassend liedje op maat, samen met de deelnemers.

Tijdbewaking, geleide meditaties, energizer’s, (mantra’s) zingen, jamsessies, momenten van stilte (in de stilte ontstaat de muziek…!) en lichaamswerk horen bij mijn gereedschapskist als muzikaal energetisch begeleider.

Mijn hoofdinstrument is weliswaar de gitaar, en die neem ik zeker mee, maar tijdens mijn begeleiding maak ik ook vaak gebruik van verschillende andere instrumenten.
Alles wat klank maakt is welkom.

Juist bij ‘moeilijke’ of nieuw samengestelde teams kan muziek het ijs breken, voor verbinding zorgen en de bedding creëren voor een succesvolle training.

Werkwijze

Vooraf aan de training maken wij een afspraak waarin wij het doel, de opbouw en het draaiboek van de training en mijn rol daarin doornemen. Soms begeleid ik uitsluitend met muziek, soms ligt er meer nadruk op mijn rol als tijd- en energiebewaarder. Graag hoor ik ook wat je valkuilen als trainer zijn (bv. ‘ik ben nooit op tijd klaar’…), dan kan ik daar in mijn begeleiding op inspelen. Hoezeer ik mij tijdens een training laat leiden door het moment hangt af van mijn rol. Tijdens de training vertrouw ik voor een groot deel op mijn intuitie, de voeding van het overleg trilt dan als het ware mee, en stem ik energetisch af op zowel de trainer, het programma als de deelnemers.

Anderen over mij

“Wat je komt brengen met wie je bent en met je muziek:
Je muziek versterkt de energetische bedding om te werken als groep.
De resonantie van de muziek speelt in op de hersengolven en helpt om deze te verlagen en te vertragen.
Het helpt mij (als trainer) en mogelijk anderen om te verstillen en sneller contact te maken met mijn eigen hartenergie.

Wat het ondersteunt:
Muziek afgestemd op het onderwerp versterkt de boodschap. Het verbindt geesten en maakt mensen zachter en ontvankelijker.
En het zorgt voor plezier!!!
Het nodigt ongevraagd uit tot meer samendoen.”

Frank M. Pronk
Organisatie Ontwikkeling
www.conscious-creation.eu
www.holdingspace.eu

“Voor mij voelt de muziek ondersteunend in het proces van eenieder. Muziek verzacht, draagt de emoties en geeft kracht als het nodig is. Je muziek komt altijd op het juiste moment…
Het verstilt de groep als het nodig is, zodat flow voelbaar wordt en woorden niet nodig zijn omdat er muziek is. De muziek draagt eenieder en versterkt het proces, fijn om jou erbij te hebben.”

Anoeshka van den Brink
Manager Bedrijfsvoering bij Triora BV
https://triora.nl/team/anoeshka-van-den-brink

“Niets aan toe te voegen!!”

Joke van Ijzeren
Gespecialiseerd in veranderkunde
www.depraktijkvan.nl
www.wisdomwhisperers.net

Nieuwsgierig geworden? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsafspraak om over een mogelijke samenwerking te sparren, van harte welkom!

Terug naar boven.


Systemisch Werktheater

0D7783EC-85EC-42AD-9236-1CD6E9858B7A.jpeg

Van jongs af aan krijgen we van alles met de paplepel ingegoten. Allerlei lekkers, maar ook voeding waar we flink op moeten kauwen, wat we echt niet lekker of zelfs onverteerbaar vinden. We krijgen naar eer en geweten boodschappen mee over hoe het leven het best geleefd kan, of zelfs moét worden. ‘Hang de vuile was niet buiten’, ‘laten we het vooral gezellig houden’, ‘gedraag je, wat zullen de buren wel niet denken’ of ‘echte kerels huilen niet’ happen we onbewust naar binnen en slikken het als zoete koek.

  • Wat hebben we (mee)gekregen en wat hebben we gemist?

  • Wat ervaren we als goed en fout?

  • Wat hebben we verwerkt en wat hebben we weggestopt?

  • Waar hebben we vrede mee en waarmee strijden we?

  • En hoe werkt dit alles door in ons dagelijks leven? In hoe we relaties aangaan, in staat zijn in vrijheid ons eigen leven te kunnen leiden, ons hart kunnen volgen en onze kracht kunnen inzetten?

Collega trainer, actrice, zangeres Lidwien van den Broek en ik nemen je mee in inspirerende, interessante, soms confronterende en vooral ook vermakelijke werktheatervoorstellingen. Onze liedjes, sketches en gedichten zorgen voor een feest van herkenning op het gebied van (familie)patronen en levensthema’s. Ze brengen je op een toegankelijke manier in contact met wat je kan helpen om uit alle wijs- en waarheden die je hebt meegenomen, je eigen-wijs- en waarheid te ontdekken.

Wijs

Wat is wijsheid?

‘Wees jij nou maar de wijste’, kreeg je als oudste misschien te horen. Of ‘Doe eens even normaal!’ Maar wat is dat dan, normaal?
Je krijgt wijze lessen, overtuigingen, normen en waarden in je opvoeding mee. Van je ouders of opvoeders, de cultuur, de school, godsdienst en maatschappij.
Je leert mee te spelen, mee te zingen op de wijs van anderen, maar is het wel jouw muziek, jouw eigen ritme, je eigen stem, je eigen lied? Is het wel jouw eigen WIJS?

In deze eerste voorstelling ‘Wijs’ gebruikt Lidwien haar eigen levensverhaal als inspiratiebron en illustratie van universele levensthema’s. De muzikale begeleiding van dit alles door mij op gitaar, Cajón en Hang, maakt het geheel tot leerzame input op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of gewoon tot een inspirerend avondje uit. Door de herkenbaarheid van de thema’s leidt de voorstelling regelmatig tot soms lang uitgestelde en helende gesprekken tussen ouders en kinderen, contacten die hernieuwd of juist afgerond worden en belangrijke persoonlijke besluiten.

Ik zou wel eens waar kunnen zijn

Wat is waarheid?

‘Mam, niemand gelooft meer in Sinterklaas, alleen de meester en ik’, meldde onze zoon toen hij thuiskwam van school. Het heeft even geduurd voor hij los kon laten wat hij voor waar had aan genomen en jarenlang vurig had geloofd.
Redelijk onschuldig, niet? Maar wat zijn we in onze kinderjaren nog meer gaan geloven en hoe waar was of is dat eigenlijk?
Hoe weet je uberhaupt of iets waar is?

‘Ik zou wel eens waar kunnen zijn’, is de titel van de tweede voorstelling van ons Systemisch Werktheater.We nemen je mee in een zoektocht naar jouw waarheid. Naar wat helpt en wat zeker niét helpt om jouw waarheid te vinden.Een inspirerende en vermakelijke, maar ook soms confronterende voorstelling over herkenbare patronen die ons verderaf of dichterbij onszelf brengen.

Theater / congres / seminar studie- en inspiratiedagen

Waar je ook gaat, wat je ook doet, je neemt altijd jezelf en jouw patronen mee. Wat is daarin helpend en effectief? Waar struikel je over en loop je zelfs op stuk? Onze voorstellingen lenen zich uitstekend als onderdeel van een inspiratie- of studiedag, een seminar of een congres. Even niet hard werken, maar achterover leunen en je laten raken. Bewustzijn vergroten en persoonlijk ontwikkelen op een unieke manier. Passend op elke plek waar mensen (samen)werken.

Ben je bekend met systemisch werken en/of werkzaam in dit vakgebied, dan biedt deze voorstelling ook een prachtige kans om ouders, kinderen, partners, vrienden, collega’s of cliënten op een toegankelijke manier te laten ervaren waar Systemisch Werk nu eigenlijk over gaat.

We spelen een uur tot anderhalf uur, waarna we desgewenst in gesprek gaan met het publiek of werken met de opgeroepen thema’s van deelnemers in de vorm van o.a. (familie)opstellingen.

Wil je een specifiek onderwerp uitgelicht hebben, stellen we met plezier iets moois samen uit onze ‘databank’ van programmaonderdelen.

Speellijst

Vrijdag 10 maart 2023: Aalsmeer
Oosteinderweg 59 WS, 1432 AD
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang voorstelling 20.00 uur.
Kosten € 20,- Opgeven via: info@in-stappen.nl

Zondag 2 april 2023: Westereen (Friesland)
De Hossebos, Foarstrjitte 21
Inloop vanaf 13.30 uur, aanvang voorstelling 14.00 uur.
Kosten € 33,-, incl. 2 consumpties. Opgeven: Angre67@hotmail.com of
06-53674809

Dinsdag 16 mei 2023: Hilversum
Oude Enghweg 14, 1217 JC
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur.
Kosten: €25,- Opgeven via: Eveline@aambeeld.com

Vrijdag 22 september 2023: Aalsmeer
Oosteinderweg 59 WS, 1432 AD
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang voorstelling 20.00 uur.
Kosten: €20,- Opgeven via: info@in-stappen.nl

Donderdag 28 september: Bunschoten
Zuidwenk 78-p, 3751 CG
Tijden: 09.30 – 16.00 (Masterclass Intervisie & ‘Systemisch Werktheater’)
Kosten: €95,- Opgeven via: https://kiki-s.nl/aanbod/cl1249/masterclass-intervisie-systemisch-theater/?fbclid=IwAR3wOrT4ldSI6dIowXHbiFOHeoUywEFXpsElbI5vl6BXvQDmfV_WkrzcAYI

Donderdag 11 oktober 2023: Hilversum
Oude Enghweg 14, 1217 JC
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur.
Kosten: €25,- Opgeven via: Eveline@aambeeld.com

Woensdag 14 februari 2024: Hilversum
Oude Enghweg 14, 1217 JC
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur.
Kosten: €25,-
Tickets: https://hipsy.nl/event/39405-voorstelling-ik-zou-weleens-waar-kunnen-zijn

Terug naar boven.

 


Uitvoerend musicus

Naast mijn werkzaamheden als freelance musicus speel ik op dit moment vooral met:

Het Kai von Rosenberg Trio

 

 

 

 

 

Eduardo Blanco – trompet
Rico de Jeer – contrabas
Kai von Rosenberg – gitaar

‘Sfeervol, bluesy, speels en onbevangen’ zijn woorden die bij onze muziek passen. We spelen eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazz standards en eigen composities. Improvisatie en interactie spelen daarbij een centrale rol. We houden van de akoestische sound van een trio zonder drums. Samen gaan we op muzikaal avontuur, verbonden met elkaar en afgestemd op het publiek.

We zijn te boeken voor (huiskamer-) concerten en leuke (! ;)) feestelijke gelegenheden. Voor meer info, overleg over de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte kun je contact met mij opnemen, van harte welkom!

Terug naar boven